Virtualni studio

Kaj je LED virtualna produkcija? Tradicionalna virtualna produkcija vključuje snemanje igralcev pred zelenim zaslonom ter dodajanje ozadij in vizualnih učinkov prizorišču v postprodukciji. Z LED stenami je ozadje prikazano za igralci in fizično sceno.
Virtual studio

#1

Prednosti virtualne produkcije

Režiser in ustvarjalci lahko neposredno vidijo okolje snemanja in na licu mesta sproti izvajajo prilagoditve. Ogromne prizore lahko posnamete na majhnem prostoru, s čimer prihranite čas in energijo za prehode na odrih. Trde orehe običajnega urejanja Chroma Key je mogoče rešiti, vključno s prosojnim steklom.

Luči je mogoče natančno predstaviti in učinke na odsevna telesa je mogoče realistično prikazati.

#2

Zmanjševanje stroškov

Virtualna produkcija lahko potencialno zmanjša stroške, povezane s filmskim ustvarjanjem. Na primer, odpravlja potrebo po gradnji fizičnih sklopov in lahko zmanjša stroške iskanja lokacije, prevoza in logistike.

#3

Kakšna je razlika med zelenim zaslonom in virtualno produkcijo?

V tradicionalni filmski ali televizijski produkciji igralci nastopajo pred zelenim zaslonom, ki ga nato v postprodukciji nadomestijo računalniško ustvarjene slike. Nasprotno pa se v virtualni produkciji CGI ustvari v realnem času z uporabo motorjev za igre, kot je Unreal Engine.

#4

Koliko denarja prihrani virtualna produkcija?

Poglejmo, ali lahko to analiziramo in uporabimo virtualno proizvodnjo,« pravi Lauren Gianetti, podpredsednica poslovnega razvoja pri Brandstar Studios, »In primerjali smo stroške šestih različnih lokacij … v petih od šestih lokacijah smo zagotovo prihranili … med 30 in 40 %.”

Fotogalerija

Sodelujmo!

Radi klepetamo in vemo, da je vsak projekt drugačen in zahteva ustrezno nego, pozornost in načrtovanje! Zato nam na kratko sporočite in nekdo od naše ekipe vas bo kontaktiral.
Če pa bi raje, dvignite slušalko in nas pokličite na 00386 1 236 28 30 ali pošljite e-pošto na vpk@vpk.si.

Kontaktirajte 360 VPK